Forstørrelser

Både i undersøgelses- og dokumentationsfasen er det nødvendigt med store forstørrelser og dermed muligheden for at sammenligne forskellige bogstaver/detaljer.
Ved selve undersøgelsen er det i første omgang lupper, der bliver brugt. Men det kan være nyttigt at udskrive to underskrifter f.eks. på et A3-ark for at kunne sammenligne og for at gøre notater. En scanner er derfor næsten uundværlig, også for at kunne indsætte de undersøgte bogstaver i erklæringen. 
Imidlertid er scanneren ikke god til tredimensionelle undersøgelser. Derfor kan et digitalt kamera være meget praktisk, idet man langt bedre på et foto kan se f.eks. tryk - og det er hurtigt og nemt!. Det bedste hertil er dog, stereomikroskopet, hvor man ved 60X tydeligt kan se, hvorledes skriften forløber, rystelser, og hvilken del af skriften, der er øverst (f.eks. ved overskrivninger).

Udstyret

      

Lupper. Ovenfor ses et udsnit af de almindelige lupper, som anvendes ved undersøgelsen af skriftmaterialet.

 

Scanner. HP Scanjet 6250.
Den scanner med en optisk opløsning på 3200 * 6400 dpi !

Stereomikroskop
Det er dyrt. Men det giver et fremragende klart billede af skriften og alle detaljer i 3D!
Digital kamera: Nikon Coolpix 5000
Det har en opløsning på 2560 * 1920 - hvilket svarer til en optisk opløsning på ca 2500 dpi, idet nærafstand er 2,5 cm!
Analogt spejlrefleks: Pentax MZ-5N.
Ved særlige krav til dokumentation kan jeg ved hjælp af bælg makrofotografere negativer i størrelsesforholdet 1:1, hvilket efterfølgende kan forstørres.  
Macroflash: Vivitar
Kan anvendes ved makrofotogrtafering, se ovenfor.